Αρχική
Προσωπικό
Η Εφημερίδα μας    
Ο Τόπος μας
 
ΝΕΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ-ΜΟΥΣΙΚΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤA
ΠΑΙΔΙ/ΥΓΕΙΑ/ΕΥΡΩΣΤΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Email: mail@1dim-gorgop.fth.sch.gr

 

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ - ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ                                              Ο ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΑΣ

 

           Λίγα λόγια για το σχολείο και τον τόπο μας                        

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γοργοποτάμου βρίσκεται στο χωριό Μοσχοχώρι, 7 χλμ., μακριά από την πρωτεύουσα του νομού Φθιώτιδας, τη Λαμία. Το Μοσχοχώρι ήταν η έδρα του πρώην ιστορικού δήμου Γοργοποτάμου, σήμερα το Μοσχοχώρι (Τοπική Κοινότητα Μοσχοχωρίου - Δημοτική Ενότητα ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ), ανήκει στον δήμο Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας που βρίσκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης” .
Το σχολείο μας είναι ένα χαρακτηριστικό ελληνικό σχολείο στο οποίο  φοιτούν 156 μαθητές και μαθήτριες και απασχολεί 20 εκπαιδευτικούς (πρωινό και ολοήμερο). Παρέχει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε μαθητές/τριες από την ηλικία των 6 έως 12 ετών  και τους προετοιμάζει για την εισαγωγή τους στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με όσο το δυνατόν καλύτερα εφόδια.
Οι μαθητές/τριες μας είναι παιδιά που ζουν στο Μοσχοχώρι, αλλά και παιδιά που κάθε πρωί και κάθε μεσημέρι μεταφέρονται με λεωφορεία και ταξί από τα χωριά τους: Νέο Κρίκελλο, Βαρδάτες, Δαμάστα, Ηράκλεια, Θερμοπύλες, Κόμμα, Γοργοπόταμο, Δυο Βουνά και Κουμαρίτσι. Ένα ποσοστό των μαθητών/τριών μας είναι μετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτων.
Το σχολείο μας προσπαθεί να συμμετέχει στη ζωή της τοπικής κοινωνίας με την προώθηση των αξιών, με τη συνεχή βελτίωση αναφορικά με την ποιότητα της διδασκαλίας και επιδιώκοντας τη δημιουργία καλής σχέσης μεταξύ των δασκάλων – μαθητών - γονέων και τοπικής κοινωνίας, σύμφωνα με τις σύγχρονες θεωρίες εκπαίδευσης και τα ευρωπαϊκά πρότυπα και αξίες.

    - Στην Δημοτική ενότητα ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ ανήκουν τα δημοτικά διαμερίσματα:
Γοργοπόταμος, (Αλεπόσπιτα - Ζακαίικα), Μοσχοχώρι, Ηράκλεια, Νέο Κρίκελο, Βαρδάτες, Δαμάστα, Δυο Βουνά,  Κουμαρίτσι, Ελευθεροχώρι, Οίτη, Δελφίνο, ο Σκαμνός και τα Χαλβαντζαίικα.
Το Μοσχοχώρι είναι το μεγαλύτερο χωριό της Δημοτικής Ενότητας Γοργοποτάμου. Βρίσκεται στο κέντρο της εύφορης κοιλάδας του Σπερχειού Ποταμού, αλλά και κοντά στις πλαγιές της Οίτης.
Πολιούχος και προστάτης του χωριού είναι η Αγία Παρασκευή, που τιμάται στις 26 Ιουλίου.
Στο Μοσχοχώρι σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, εμφιαλώνεται και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΙΟΛΗ, που πηγάζει από την οροσειρά της Οίτης. Η μονάδα εμφιάλωσης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στη Λαμία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1993 και απασχολεί 33 εργαζόμενους.
 Εδώ επίσης αναπτύσσεται σε βαλτόνερα και νερά του Γοργοποτάμου, το ψάρι "Ελληνοπυγόστεος"  (βίντεο) που δεν υπάρχει σε άλλο μέρος του κόσμου.

 

 

Παναγιώτα Αντωνίου
Δασκάλα της Α' τάξης

 


 Designed by Anvision Web Templates & Webdesignfinders.net                                                                                                            Ενημέρωση - Συντήρηση: Βασίλης Τριανταφύλλου