ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ  ΜΑΘΗΤΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

  

"Δώδεκα Και  Τρελαμένες"   Myracle Lauren

  Η Γουίνι είναι ένα δωδεκάχρονο κορίτσι.

Όλοι αλλάζουν και ήρθε η σειρά της  να αλλάξει. Σε αυτή την ηλικία  θα αντιμετωπίσει προβλήματα σχετικά με την ηλικία της  ,θα ερωτευτεί κάποιο αγόρι και θα γνωρίσει άλλες φίλες.

  Κατά τη γνώμη μου είναι ένα σχετικά καλό βιβλίο , γιατί  προετοιμάζει τα κορίτσια σε  αυτή την ηλικία ή  που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπουν στην εφηβεία

Αθανασία Κουτρομάνου ΣΤ1'
Τετάρτη
, 24 Ιανουαρίου 2018

 

"  Το σχολείο του φόβου"    Γκίτι Ντανεσβάρι

Το σχολείο του φόβου είναι ένα βιβλίο που μιλάει για τις φοβίες τεσσάρων παιδιών: της Λουλού, της Μάντλην ,του Τέο και του Γκάρισον οι οποίοι πάνε στο θερινό σχολείο του φόβου για να τις ξεπεράσουν. Η κυρία Ουέλινγτον είναι η διευθύντρια του σχολείου, που ξεναγεί τα παιδιά, τους κάνει μάθημα και τους δείχνει τις δοκιμασίες που πρέπει να κάνουν για να ξεπεράσουν τις φοβίες τους. Το Σχολείο του Φόβου είναι μια σειρά που αποτελείται από τρία βιβλία.

Σας προτείνω να το διαβάσετε, επειδή είναι συναρπαστικό και ενδιαφέρον.

Ιωάννα Γιακομοπούλου  ΣΤ δημοτικού
Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

 

"ΑΙΟΛΙΚΗ  ΓΗ"  Ηλία Βενέζη

     Στο συγκεκριμένο βιβλίο  ο συγγραφέας περιγράφει τη ζωή κάποιων ανθρώπων, σε ένα χωριό, κάτω από τα Κιμιντένια , στη Μικρά Ασία. Η ζωή τους περνάει ήρεμα και ωραία ώσπου ένα απρόοπτο γεγονός κλονίζει τους πάντες.
    Οι Τούρκοι κάνουν έφοδο στο χωριό. Οι κάτοικοί του αναγκάζονται να εγκαταλείψουν σπίτια και περιουσίες, μέσα σε μία νύχτα, και να γίνουν πρόσφυγες. Τέλος πλέοντας με ψαρόβαρκες στο Αιγαίο προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα.
   Το βιβλίο αυτό μου άρεσε γιατί  περιέγραφε, αρχικά, τη ζωή των ανθρώπων στη Μικρά Ασία. Έπειτα καταγράφεται ο τρόπος, με τον οποίο, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη ζωή τους για να μην πέσουν στον τουρκικό ζυγό.
    Ένα απ' τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει είναι η " Αιολική Γη ". Είναι ωραίο και συγκινητικό και σας προτείνω να το διαβάσετε κι εσείς.

Μαρία- Θεοδώρα Ράλλη  ΣΤ1'
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018


"  
ΟδυσσΕας Μουρ - Το σπίτι με τους καθρέπτες"   
Περντιομένικο Μπακαλάριο

     Ο Οδυσσέας Μουρ είναι μια σειρά δώδεκα βιβλίων εφηβικής περιπέτειας και φαντασίας, τα οποία γράφτηκαν στα ιταλικά από τον Περντιομένικο Μπακαλάριο

Η Τζούλια, ο τζέισον και ο παλιός της φίλος ο Ρικ ψάχνουν να βρουν το μυστικό του χάρτη που είχε ο Οδυσσέας Μούρ. Ο χάρτης όμως βρίσκεται στο σπίτι με τους καθρέπτες όπου η Ομπλίβια Νιούτον προσπαθεί να γκρεμίσει τα σχέδιά τους. Θα καταστρέψει το σπίτι με τους καθρέπτες και θα βρει την τελευταία πύλη του χρόνου.

Σας προτείνω να διαβάσετε αυτό το βιβλίο επειδή  έχει πολύ αγωνία και περιπέτεια.

Ελένη Χαντζή  ΣΤ΄ τάξη
Τρiτη, 14 Μαΐου 2013

"  Η εκλεκτή ενός αλόγου "    SUSAN RITCHARNTS

Μια κοπέλα αποφάσισε να πάρει ένα κακομεταχειρισμένο άλογο, τη  Λέι Μι Ντάουν, που ήταν  ένα πρώην αγωνιστικό  άλογο μ ένα πουλαράκι που την ακολουθούσε συνέχεια από πίσω. Ήταν το ζώο που μπήκε στη ζωή της Σούζαν και την άλλαξε. Η φοράδα τον καιρό που έζησε μαζί με τη Σούζαν προσπάθησε να την διδάξει πως να αγαπά, να εκτιμά και να χαίρεται τα πράγματα της ζωής ακόμα κι αν είναι στραβά.

Σας προτείνω να το διαβάσετε όπως και δήποτε γιατί είναι ένα καλογραμμένο και συγκινητικό βιβλίο και για να μάθετε ποιος έσωσε ποιον.
Για μικρούς και μεγάλους!

 

Χαντζή Ελένη ΣΤ δημοτικού
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

 Ο θείος Πέτρος & η Εικασία του Γκόλντμπαχ "    Απ.  Δοξιάδης

     Το βιβλίο αυτό ασχολείται με την ζωή του μαθηματικού Πέτρου Παπαχρήστου, που αν και είχε πολύ μεγάλες δυνατότητες, ξόδεψε όλη τη τη ζωή του προσπαθώντας να αποδείξει την εικασία του Γκόλντμπαχ, χωρίς να έχει κοινοποιήσει κάποια σημαντική ανακάλυψη.
Η ιστορία μας δίνεται από τον ανιψιό του Πέτρου, ο οποίος είναι το μόνο πρόσωπο στην οικογένεια που του είναι συμπαθή. Ο ανιψιός θέλει και αυτός από μικρή ηλικία να ασχοληθεί με τα μαθηματικά. Ο Πέτρος όμως τον αναγκάζει να μην ασχοληθεί, βάζοντάς τον να αποδείξει την εικασία του Γκόλντμπαχ, την οποία όμως ο ίδιος δεν είχε καταφέρει να την αποδείξει. Όταν πλέον το καταλαβαίνει, βρίσκεται σε πανεπιστήμιο στην Αμερική προκειμένου να σπουδάσει Οικονομικά. Ο συγκάτοικός του, Σάμυ, ο οποίος σπουδάζει μαθηματικά, τον πείθει να
...
περισσότερα εδώ

Θάνος Καυκιάς Ε΄ τάξη
Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

 

 "  Η Δόνα Τερηδόνα...  Ευγένιος Τριβιζάς

    Ήταν μια κύρια που την λέγανε Δόνα Τερηδόνα. Είχε ένα αστραφτερό χαμόγελο, αλλά η ψυχή της ήταν πολύ κακιά. Κάθε μέρα χαμογελούσε και ρωτούσε τον καθρέφτη της αν είχε το πιο αστραφτερό χαμόγελο. Όταν η Δόνα Τερηδόνα έμαθε ότι ένα κοριτσάκι είχε πιο αστραφτερό χαμόγελο, έκανε τα αδύνατα δυνατά για να χαλάσει τα δόντια του κοριτσιού. Έκλεψε το  κορίτσι και το κλείδωσε σε ένα δωμάτιο που ήταν φτιαγμένο από ζάχαρη. Στη προσπάθειά της να μην φάει τα γλυκά την βοήθησε ο οδοντίατρος ο Θανάσης Πολφός με την ποντικοπαρέα του και

Σας προτείνω αυτό το βιβλίο, γιατί μας βοηθάει να δούμε πόσο σημαντική είναι η φροντίδα των δοντιών μας
 

Σοφία Σταθοπούλου ΣΤ΄ τάξη
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

                                                 

"  Τα σκυλιά του Αγίου Βερνάρδου Γαλάτεια ΓρηγοριάδουΣουρέλη

Ένας καλόγερος θέλει να υιοθετήσει ένα σκυλάκι Αγίου Βερνάρδου από μια σκυλίτσα που έχει γεννήσει. Ο ηγούμενος του λέει πως αυτά τα σκυλιά είναι μόνο για εντοπισμό ανθρώπων στο χιόνι, εκείνος επιμένει και αναλαμβάνει την ευθύνη ενός γιγάντιου σκύλου. Είναι το πιο παχουλό και το πιο υπάκουο. Μεγαλώνει σιγά-σιγά κι αρχίζει η εκπαίδευση.
Μια μέρα με φοβερή χιονοθύελλα βγαίνουν για τον εντοπισμό ενός ανθρώπου που χάθηκε. Κάτι συμβαίνει και ο άνθρωπος γυρίζει μόνος του πίσω.
Πού είναι ο σκύλος;
Προτείνω αυτό το βιβλίο σ αυτούς που τους αρέσουν οι περιπέτειες με τα χιόνια και τα σκυλιά

Ελένη Χαντζή ΣΤ΄ τάξη
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2013

 

"  Τα ψηλά βουνά"   του Ζαχαρία Παπαντωνίου

Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης ενός σχολείου στην Ευρυτανία αποφασίζουν στις διακοπές τους να πάνε ζήσουν στο βουνό, μόνα τους. Ο δάσκαλός τους τα παροτρύνει και τα ενθαρρύνει σ' αυτή την απόφαση που έχουν πάρει. Οι γονείς τους στην αρχή αντιδρούν όμως τα παιδιά είναι αποφασισμένα. Έτσι ξεκινούν για μια περιπέτεια στο βουνό, στο Χλωρό.
Μένουν σε καλύβες και γνωρίζουν τους τσοπάνους που έχουν τα κοπάδια τους στο βουνό. Απ' αυτούς προμηθεύονται διάφορα πράγματα αναγκαία για την επιβίωσή τους. Εξερευνούν το βουνό, μπαίνουν σε περιπέτειες και γνωρίζουν ένα νέο τρόπο ζωής.
Σαs προτείνω να διαβάσετε Τα ψηλά βουνά, γιατί είναι ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες, συναισθήματα και περιπέτεια. Θα το απολαύσετε μέχρι την τελευταία του σελίδα.
 

Νiκη Ντρίζου ΣΤ΄ τάξη
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2013

                                                 

"  Με οικογένεια"   του Εκτόρ Μαλό

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε δεκαπέντε χρόνια μετά το βιβλίο Χωρίς Οικογένεια.
Η ηρωίδα είναι ένα μικρό κορίτσι,η Περίν. Ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι με τη μητέρα της, για να πάει στο Παρίσι να βρει τους συγγενείς του πατέρα της. Στο δρόμο όμως η μητέρα της πεθαίνει. Η Περίν συνεχίζει το ταξίδι μόνη της. Γνωρίζει την κακία, τη σκληρότητα και την αδιαφορία του κόσμου. Αυτό όμως της δίνει δύναμη και θάρρος και συνεχίζει όπως είχε υποσχεθεί στους γονείς της.
Φτάνοντας στο Παρίσι, χάρη στην εξυπνάδα και στο θάρρος της, καταφέρνει να φτάσει κοντά στον Βιλφράν Πεντεβουάν και να κερδίσει αυτά που της ανήκουν.
Σαs το προτείνω να το διαβάσετε γιατί είναι ένα βιβλίο που αξίζει πραγματικά να το διαβάσετε. Θα σαs κάνει να συγκινηθείτε και θα σας διδάξει πολλά πράγματα.
 

Νiκη Ντρίζου ΣΤ΄ τάξη
Τρiτη, 15 Ιανουαρίου 2013

"Όταν ο ήλιος"   της Ζωρζ Σαρή

Σε αυτό το βιβλίο όλοι πασχίζουν να βρουν ένα κομμάτι ψωμί και μία στέγη. Η ζωή της οικογένειας της Ζώης δυσκολεύει αφού δεν έχουν λεφτά. Οι Ιταλοί κηρύσσουν τον πόλεμο στη Ελλάδα και κάνουν συνέχεια επισκέψεις στο σπίτι της Ζώης. Η πείνα θερίζει την Αθήνα.
Ο πατέρας της την στέλνει στην Πάτρα για να έχει μία καλύτερη ζωή.
Τι λέτε, θα τα καταφέρει;

Σας προτείνω αυτό το βιβλίο επειδή έχει πολλή περιπέτεια και μας δείχνει την αξία της φιλίας.
 

Ελένη Χαντζή ΣΤ΄ τάξη
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

 

                                                      

"Η Βραχνή Φωνή του Ερωδιού"   της Λίαν Χέρν

Στα βάθη της ανατολής υπάρχει μια φυλή που ονομάζεται Οτόρι και ένας βασιλιάς που ονομάζεται Λίαν ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να διοικήσει τη χώρα του. Ξέσπασε τρομερός πόλεμος με την φυλή της Δύσης και άρχισε την εκστρατεία. Σε αυτήν την τρομερή μάχη ο βασιλιάς Λίαν δεν βγήκε ζωντανός και τη θέση του πήρε ο γιος του Τακέο που κατάφερε να σταματήσει τον πόλεμο.
Ερωτεύεται μια αυτοκράτειρα και μετά από έναν μήνα δέχεται επίθεση από τρομερούς καβαλάρηδες.
Άραγε θα καταφέρει να τους νικήσει;
 

Σας προτείνω αυτό το βιβλίο επειδή έχει πολλή δράση και περιπέτεια.

Ελένη Χαντζή ΣΤ΄ τάξη
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012