Ημέρα αθλητικών εκδηλώσεων ενάντια στο ρατσισμό και τη διαφορετικότητα καθιερώθηκε να είναι η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε έτους από το Υπουργείο Παιδείας. Να όμως που οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες μας ανάγκασαν να αναβάλλουμε τις προγραμματισμένες για εκείνη την ημέρα  δραστηριότητες.

  Η ανυπομονησία και η λαχτάρα ήταν έκδηλη στα προσωπάκια των μαθητών μας οι οποίοι συνεχώς ρωτούσαν πότε θα πραγματοποιηθεί η δράση. Οι καιρικές συνθήκες, πάντα μπροστά μας όρθωναν το πρώτο εμπόδιο στο στίβο ενάντια στη βία, την απόρριψη, την επιλεκτικότητα.

Επιτέλους τη Παρασκευή που μας πέρασε ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε!

  Μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και να προβληματιστούμε σε φαινόμενα και συμπεριφορές προς αποφυγή, να δημιουργήσουμε και εκφράσουμε μέσω της ζωγραφικής, των εικαστικών, της χειροτεχνίας, συναισθήματα υπέρ της φιλίας, του σεβασμού και της ισότητας με αποκορύφωμα τη διεξαγωγή ομαδικών αγώνων μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλεϊ.

  Η φιλόξενη αυλή του σχολειού μας πλημμύρισε από ιαχές, χαμόγελα, διάθεση, ενεργητικότητα, βασικά συστατικά ώστε να υποστηρίξουμε την ισότιμη συμμετοχή και να ενισχύσουμε τη σημασία της προσπάθειας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗ ΦΙΛΙΑ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΙΑ!!